Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Magazin online pentru piese auto

Ce trebuie sa fac pentru a deschide un magazin de piese auto online?
Trebuie sa ma inregistrez undeva -adica la finante, cu acest magazin?
Plaja de numere pentru facturile pe care le folosesc am obligatia sa o inregistrez la finante?
De asemenea, nu stiu daca am voie sa vand la persoane fizice sau numai la persoane juridice. Multumesc pentru raspunsuri!
Adaugata in   Studii de caz Email

1 raspuns


la 14 Aug. 2012
Pentru a deschide firma trebuie sa va consultati cu un avocet. Sub indrumarea acestuia se va depune documentatia necesara la ONRC, se redacteaza statutul firmei, veti alege denumirea si obiectul de activitate. Dupa infiintarea firmei la ONRC, urmeaza sa stabiliti vectorul fiscal la ANAF prin depunerea declaratiei 010. Va trebui sa achizitionari Registrul unic de control si Registrul de evidenta fiscala (in cazul in care doriti ca societatea sa plateasca impozit pe profit) in termen de 30 de zile. In ceea ce priveste plaja de numere pentru documente (facturi chitante etc) este necesara emiterea unei Hotarari AGA prin care se stabilesc numerele. Nu se inregistreaza la ANAF Puteti vinde atat catre societati, cat si catre personae fizice, aveti in vedere prevederile Codului fiscal precum si Normele de aplicare ale acestuia. Totodata, sa aveti in vedere si modalitatile prin care va veti onora comenzile venite din magazinului online. Metoda cea mai simpla de livrare este expedierea coletelor prin intermediul postei sau curierat rapid.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x