Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

legea ambalajelor nr. 249/2015

Buna ziua,

Vreau sa ma lamuriti si pe mine ce trebuie sa faca o societate care importa pungi de plastic din Bulgaria si le foloseste la ambalarea unor produse din material plastic. Piesele sunt ambalate in pungile respective si mai apoi in cutii de carton (acestea de cumpara din tara), si sunt livrate catre distribuitori. Cu privire la legea 249/2015 ce obligatii are aceasta societate?

Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 11 Mai. 2016
Pentru importul de ambalaje de plastic sau alte materiale mentionate de legea 249/2015 care actualizeaza legislatia privind deseurile, aveti obligativitatea urmaririi utilizarii acestor ambalaje precum si posibilitatea recuperarii acestora de la clienti fara a percepe taxa suplimentara. Va fi si taxa de mediu perceputa pentru introducerea in circuitul comercial a ambalajelor, conform prevederilor legale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Mai. 2016
" Obligativitatea urmaririi utilizarii acestor ambalaje" ce presupune? (intr-un mod mai clar): niste situatii de facut? Unde as putea sa citesc cum anume sa urmarim aceste ambalaje? Cat despre taxa de mediu presupun ca trebuie mers acolo si declarata introducerea acestora in circuitul comercial. Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Mai. 2016
Urmarirea presupune incercarea colectarii in vederea refolosirii, reciclarii sau distrugerii acestor ambalaje, pentru materialele prevazute de legea 249. Taxele de mediu sunt percepute de catre institutiile de mediu locale care va elibereaza autorizatia de mediu pentru desfasurarea activitatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x