Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intreprinderi Individuale

Pentru o I.I. functionarea unui magazin alimentar,sunt necesare :
- Autorizatie de Functionare de la Primarie ?
- Autorizatie Sanitara si Sanitar - Veterinara ?
- Autorizatii pentru comercializare Tutun,Alcool,Cafea ?
- Casa de marcat ? Nu este inregistrata ca platitoare de TVA. daca nu este necesara cum se face vanzarea ?
- Se fac NIR-uri ?
- TVA-ul care il platesti cumpararea marfurilor , achizitii de bunuri si servicii , cheltuieli de intretinere,de reparatii,etc. pot fi recuperate , in ce fel , in ce conditii , in ce termen ? Dar la cumpararea unei masini sau obiect de inventar .
- Contractul de Comodat pentru acel Magazin este facut cu un SRL. poate fi purtator de plata ca si chirie,pe baza unei facturi , sau trebuie obligatoriu Contract de Inchiriere ? Daca da , acesta se face doar la Notar ?
Va Multumesc .
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 12 Mar. 2012
- Pe langa autorizatiile mentionate de dvs. aveti nevoie si de aviz PSI si protectia muncii. - Aveti nevoie de casa de marcat. Vezi OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale "Art. 1. - 1 Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. " - daca nu sunteti platitor de TVA, nu deduceti TVA. TVA-ul din facturile furnizorilor il includeti in valoarea marfurilor. - Contractul de comodat se incheie de obicei cu o persoana fizica. In cazul dvs. se incheie contract de inchiriere. Nu se inregistreaza la notar. Pentru chirie se emite factura.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x