Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intreprinderea individuala

O intreprindere individuala care are in domeniul de activitate:
codurile CAEN:
2511-FABRICAREA DE CONSTRUCTII METALICE SI PARTI COMPONENTE ALE STRUCTURILOR METALICE ca si activitate principala
2562-OPERATIUNI DE MECANICA GENERALA
2572-FABRICAREA ARTICOLELOR DE FERONERIE
2599-FABRICAREA ALTOR ARTICOLE DIN METAL n.c.a.
3311-REPARAREA ARTICOLELOR DE FABRICATE DIN METAL
7022-ACTIVITATI DE CONSULTANTA PENTRU AFACERI SI MANAGEMENT
3299-FABRICAREA ALTOR PRODUSE MANUFACTURIERE,
poate folosi BONUL DE COMANDA -CHITANTA (fara TVA) in relatia cu persoanele juridice si fizice pentru produsele executate si serviciile prestate, sau este nevoie sa incheie contracte?
Acest BON DE COMANDA- CHITANTA poate fi utilizat ca si document justificativ pentru incasarile in numerar si inregistrarea in REGISTRUL DE INCASARI SI PLATI?
Are nevoie de casa de marcat? Este obligat sa intocmeasca facturi si chitante pentru avansul incasat conform Bonului de comanda-chitanta?
Care sunt declaratiile care se depun?
VA MULTUMESC.

1 raspuns


la 05 Apr. 2013
In mod obisnuit bonul de comanda se intocmeste dupa ce partile (client/ furnizor) s-au înteles asupra conditiilor vanzarii, iar produsul nu poate fi livrat/furnizat imediat. Pentru relatia cu persoanele juridice va recomand incheierea unui contract, emiterea chitantei, emiterea de factura de avans si respectiv factura finala. In cazul relatiilor cu persoanele fizice va recomand incheierea unui contract. Totodata, avand in vedere Art. 1.alin. (1) OUG nr. 28/1999 operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. Operatorii economici prevazuti la alin. (1), denumiti in continuare utilizatori, au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le predea clientilor. La solicitarea clientilor, utilizatorii vor elibera acestora si factura fiscala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x