Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intreprindere Individuala

Buna ziua.

Am o Intreprindere Individuala, am completat declaratia 220, am inteles ca trebuie sa tin contabilitatea? Cum? In partida simpla sau dubla?

Daca tin contabilitate in partida simpla ce documente folosesc si ce conturi?

Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 05 Iun. 2012
Vezi prevederile OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente sunt obligati, potrivit prevederilor art. 49 alin. 8 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, sa organizeze si sa conduca evidenta contabila in partida simpla. Persoanele fizice autorizate, au obligatia obtinerii si completarii unor registre si documente obligatorii. Registrul unic de control. Se achizitioneaza de la finante organul fiscal pe raza caruia se afla sediul contribuabilului in termen de 30 de zile de la infiintare pentru toate tipurile de PFA. E necesar de avut atat la sediu cat si pentru fiecare punct de lucru daca este cazul. Registrul-jurnal de incasari cod 14-1-1/b se foloseste ca document de inregistrare a incasarilor si platilor de catre PFA impozitate in sistem real. Este documentul care arata situatia financiara a PFA. Registrul inventar cod 14-1-2/a se foloseste de catre PFA pentru inventarierea patrimoniului. Registrul de evidenta al salariatilor. Se completeaza in format electronic de catre PFA-urile care au salariati. Veti depune declaratia 220 privind venitul estimat- vezi OMEF 2371/2007 cu modificarile si completarile ulterioare. Impozitul se calculeaza proportional pentru numarul de luni din an ramase. Termen 15 zile de la infiintare. Totodata, pentru declaratiile la Casa de pensii si Casa de sanatate de care apartineti consultati OUG 58/ 2010. Termenul de platÄ? a contribu??iei de asigurÄ?ri sociale este p??nÄ? la data de 25 a lunii urmÄ?toare celei pentru care se datoreazÄ? plata. Termenele de plata pt contributia de sanatate sunt trimestriale: 15.03, 15.06, 15.09, 15.12.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x