Buna ziua, am mai apelat pana acum la sfatul dvs de doua ori si va sunt tare recunoscatoare. Am preluat o evidenta pentru un bar care printre marfurile vandute, prepara cafea si ceai.
As dori daca se poate sa ma ajutati cu inregistrarile contabile pentru partea de productie, merg pe varianta folosirii conturilor 301,3028, 345, 711? Sa imi fie iertata remarca, dar pentru cateva cafele si ceaiuri vandute in luna ma cam impiedic in aceasta productie. Ce alta varianta corecta din punct de vedere contabil mai pot adopta ?
Va multumesc tare mult. Cu deosebit respect.
As dori daca se poate sa ma ajutati cu inregistrarile contabile pentru partea de productie, merg pe varianta folosirii conturilor 301,3028, 345, 711? Sa imi fie iertata remarca, dar pentru cateva cafele si ceaiuri vandute in luna ma cam impiedic in aceasta productie. Ce alta varianta corecta din punct de vedere contabil mai pot adopta ?
Va multumesc tare mult. Cu deosebit respect.
Adaugata in
3 raspunsuri
Consultant Adrian Condurache
Raspunsuri la intrebarea
la 03 Oct. 2017
Pentru ceai si cafea se poate face exceptie daca aveti consumul si tratati produsele ca marfa gen- cafea cu lapte si zahar...
User Catalina Tudosie
Raspunsuri la intrebarea
la 05 Oct. 2017
Eu am si bar si restaurant si nu fac nici o productie. Tin evidenta global valorica (iti permite legea contabilitatii), pe baza retetarului am facut preturile la mancare, cafea, ceai etc. si scad din gestiune pe baza Z-urilor, platilor cu cardul si facturilor.
Consultant Adrian Condurache
Raspunsuri la intrebarea
la 08 Oct. 2017
In cazul in care aveti retetar problema este inregistrarea materiilor prime si a pierderilor.