Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrarea unei licente agricole

O firma achizitioneaza licenta pentru producerea si comercializarea unor plante care se inmultesc pe cale vegetativa (butasii provin din tulpina).
Din punct de vedere contabil cum se interpreteaza aceasta licenta? In aceasta sunt inclusi atat butasii de sine statatori (pentru a fi direct plantati din care apoi se extrage tulpina pentru o alta inmultire) + metodele de inmultire a acestora (know-how-ul)?In acest caz se inregistreaza doar licenta, sau si butasii plantati?
De asemenea licenta achizitionata in domeniul agricol se prezinta ca si oricare alta din celelalte domenii (este achizitionata pe o perioada determinata si se achita anual)?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 21 Iun. 2015
Licentele se inregistreaza contabil in conturile de imobilizari necorporale la costul de achizitie. Acestea se amortizeaza pe durata prevazuta pentru utilizarea lor de catre societatea care le deține. In contabilitate aveti: -achizitie licenta 205 = 404 -amortizare 6811 = 2805 Plantele achizitionate vor fi inregistrate separat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x