Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistrare marfuri cu discount

Buna ziua, am deschis un magazin de vanzare a produselor naturiste., un SRL neplatitor de TVA. Cum inregistrez o achizitie de marfa cu discount? Care este pretul de achizitie care se trece pe NIR? Pe factura am 2 tipuri de prodsue., iar discountul este mentionat pe a 3-a linie a facurii , ca suma. 140 lei. Aplic cota de discount la fiecare tip de produs? ex :produs A: 3 buc, PU fara TVa 40 lei, tva 24%
produs B: 5 buc, PU fara TVA 12, TVa 60, TVA 9%
Mai am o rugaminte: la magazin am program informatic privind achizitia, stocurile si vanzarile si e poate genera automat registru de casa. IN acast caz, sunt obligata sa tin registru zilnic de casa si manual?
Va multumesc

2 raspunsuri


la 24 Nov. 2013
Buna ziua, Reglementarile aplicabile sunt date de pct. 51 alin. (3) din O.M.F.P. nr. 3.955/2009 privind contabilitatea, armonizat cu directivele europene, ce stabileste: "Reducerile comerciale acordate de furnizor si inscrise pe factura de achizitie ajusteaza in sensul reducerii costul de achizitie al bunurilor." Prin urmare, valoarea bunurilor cumparate care se inregistreaza in contabilitate este valoarea din factura din care se scade reducerea comerciala. In exemplul de fata: - valoare bunuri - reducere comerciala - Valoare de intrare in patrimoniu - TVA aferenta valorii de intrare in patrimoniu: Inregistrarea in evidenta contabila: 371 "Marfuri" = 401 "Furnizori" 4426 "TVA deductibila" = 401 "Furnizori" Se retine ca valoarea reducerii nu se inregistreaza distinct in contabilitate pentru reducerile comerciale inregistrate pe aceeasi factura. In cazul in care Registrul de casa se genereaza electronic, atunci nu mai este cazul sa se completeze si unul manual. Se poate lista zilnic cel elecreonic.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Mai. 2014
Probabil va referiti la O.M.F.P. 3055/2009, nu ! Pentru cei care nu cunosc anumite lucruri d.p.d.v. fiscal-contabil a face referire la un numar gresit de act normativ este derutant- poate doreste sa citeasca personal respectivul articol.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x