Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistrare marfa cu amanuntul la peco

buna ziua. la un peco , care inca nu are casa de marcat, s-a vandut carburant cu facturi si chitante de incasare, inregistrarea marfii s-a facut ca vanzare cu ridicata, cantitativ-valoric.
la momentul achizitiei casei de marcat se va vinde pe baza bonului fiscal dar si cu factura si chit, atunci cand cere clientul.cu se tine evidenta din momentul vanz cu casa de marcat? global- valoric si cum se face nirul, pt ca carb vine de la fz pe baza avizului iar facturarea se face mai tarziu, dar tot cu data din luna cand s-a primit carb pe baza avizului.potsa fac nir pe baza avizului in care sa trec pret achiz si pret vanzare sau fac un aviz de la societate catre peco doar cu canititatea primita. multumesc.

3 raspunsuri


la 12 Apr. 2017
Vanzarea cu amanuntul trebuie derulata prin casa de marcat in cazul incasarii numerar. Nu puteti vinde cu factura si chitanta catre persoane fizice. Intrarea in gestiune se face in baza avizului si a proformei la momentul intrarii in gestiune pentru a putea vinde.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Apr. 2017
intrarea in gest se face in baza avizului de la fz la care trebuie sa fac nir cu pretul de vanzare? factura proforma nu se face doar fact fiscale care sosec mai tarziu si au data avizelor.la vanz cu amanunt nu se poate face factura catre client pers fizica ? dar ptr pers juridica? multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Apr. 2017
Nir-ul se face cu pret de vanzare. Factura se elibereaza doar catre persoane juridice bonul fiscal avand forma unei facturi simplificate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x