Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare deseuri rezultate din productie

In urma procesului de productie rezulta produse finite si resturi metalice(capete de tabla, tabla deteriorata datorita reglarii utilajelor,etc). Aceste pierderi sunt incluse in costul produsului finit, nu sunt evidentiate in contabilitate ca si produse reziduale desi ele sunt comercializate catre firme colectoare de fier.
Care sunt inregistrarille contabile corecte pentru evidenta acestor deseuri, ce documente trebuie sa folosim pentru evidenta lor?
Daca trebuie sa le inregistram in contabilitate la ce cost avand in vedere ca acesta este inclus in costul produsului finit.

1 raspuns


la 26 Aug. 2013
Avand in vedere prevederile Ordinului 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare, monografia contabila este urmatoarea: Inregistrarea produselor reziduale (rebuturi) 346=711 Iesirea acestora in cazul in care sunt valorificate: 4111=% 703 4427 incasarea valorii 5311/ 5121=4111 concomitent descarcarea 711=346 Conform art. 21 alin. (1) din Codul fiscal , sunt cheltuieli deductibile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile si pierderile tehnologice care sunt cuprinse in norma de consum proprie necesara pentru fabricarea unui produs sau prestarea unui serviciu. Limitele sunt stabilitate prin HG 831/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, precum si Norma de aplicare din 27.05.2004. Totodata art. 21 alin.3 lit.d Cod fiscal
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x