Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistrare contabila

Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie, care-mi da de cap de cateva zile. Mai precis nu stiu in ce conturi sa inregistrez urmatoarele operatii:
Suntem 4 mostenitori ai unui service obtinut prin legea 10 si am constituit o firma (SC) cu acest spatiu ca punct de lucru.Obiectul activitatii este reprezentat de venituri din chirii. Spatiul este in alt oras. Iar mostenitorii in locatii diferite. Unul dintre mostenitori este administrator, ceilalti asociati in cote egale (neplatitoare de tva).

S-a inchiriat un etaj unei firme profil service de la care trebuie sa obtinem chirie lunar. Dupa ce ne repartizam impozitul pe chirie (ca unic venit) lunar, in regim de micro (3%), conditia este sa impartim restul in parti egale lunar (la toate locatiile mostenitorilor).
Banii vor veni intr-un cont deschis pe numele firmei.
Prima inregistrare este:
581 = 5121
5121 = 581
? = 5311 in care (?) sunt mostenitorii. Care este acest cont? La fel se poate vira direct din contul bancar. Dar catre care cont?
Pana la sfarsitul anului profitul va fi egal cu diferenta dintre total venituri si cheltuielile firmei. Normal va fi un profit, in acest caz. Dar fiind deja platit anticipat impozitul, se mai plateste ceva? Sau se trece in contul de dividende? Se mai impoziteaza odata cu 16% ca impozit pe dividende?Ma gandesc ca trebuie sa existe o posibilitate sa nu se faca dubla impunere pe venitul din chirii.
Va rog mult sa ma ajute cineva de specialitate.

1 raspuns


la 06 Feb. 2014
Cred ca faceti confuzii! Societatea deschisa de cei 4 "mostenitori" este un sc (care probabil este un SRL). Asadar cei 4 "mostenitori"sunt actionarii acestei societati. Pentru chiria incasata lunar societatea va emite factura fiscala catre beneficiar (cel care a inchiriat spatiul) inregistrarea contabila va fi 4111=706 Incasarea cv facturii (a chiriei) 5121/ 5311= 4111 Banii incasati vor ramane in conturile societatii. Profitul realizat la finele anului, poate fi repartizat pe dividende care vor fi achitate actionarilor (cei 4 "mostenitori").
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x