Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL -nelamurire

Ma adresez dumneavoastra desi nu stiu daca intra in competenta dumneavoastra acest subiect.Am o nelamurire legata de indemnizatie de crestere copil si anume o sa povestesc cazul meu.Am nascut in 25 iulie 2012.Am primit instiintare de la Agentia de Plati si Inspectie Sociala Timis ca voi primi indemnizatia incepand cu 01.10 2012.Vreau sa stiu daca aceasta indemnizatie se acorda si pe lunile august si septembrie 2012 si pana in ce luna trebuia sa primesc eu indemnizatia pentru copil.In momentul in care va scriu acest mail nu stiu exact cand am incasat prima data indemnizatia deorece banii intra pe card dar am sunat la banca pentru un extras de cont.Va solicit ajutorul intrucat in luna septembrie 2014 mi-au intrat banii pe card,respectiv indemnizatia in data de 16.09.2014,iar ulterior,in data de 17.09.2014 mi-au fost retrasi pe motiv ca s-au transmis gresit fisierele si ca eu nu mai merit acesti bani.Nu era normal sa primesc indemnizatia si in luna septembrie 2014 deoarece abia in 01.10.2014 se implnesc 2 ani de cand eu beneficiez de aceasta indemnizatie?
Multumesc mult!
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 18 Sep. 2014
Acordarea indemnizatiei pentru crestere copil are loc dupa efectuarea concediului postnatal legal, deci in cazul dumneavoastra fiind vorba de o luna si cinci zile, cred ca la prima incasare s-a facut regularizare pentru cele cinci zile. Durata acordarii indemnizatiei este de doi ani de la data nasterii copilului, denumirea indemnizatiei fiind -indemnizatie pentru cresterea copilului pana la doi ani.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Sep. 2014
(am mai raspuns odata dar din ceva cauza nu s-a postat.. Plata indemnizatiei se face din ziua nasterii copilului pina in ziua cnad acesta implieste 1, respectiv 2 ani. Nu are nici o treaba cu data la care se fac platile. In mod normal, prima plata care s-a efectuat cel mai probabil in 17-19 octombrie 2012 (in Cluj cel putin asta e data), a fost una mai amre decat normalul lunar, si era format din insumarea a: - ultimele 6 zile din iulie de cand s-a nascut copilul - luna august - luna septembrie- Urmatoarea plata din 17-19 noiembrie era pt luna octombrie. Apoi penultima plata trebuia sa fie in 17-19 iulie, pt iunie, si ultima plata in 17-19 august, pt primele 25 de zile din iulie. Prin urmare, pe baza datelor calendaristice, eu cred ca banii au fost virati eronat si deci retragerea a fost corecta. Cel mai sigur, luati extras de la banca cu primele 2 plati si ultimele 2 plati, va ducei la agentie si ii rugati sa va dea situatia platilor si confruntati platile ce apar la ei cu ce apare la dumneavoastra pe extras. Aia lamureste daca intr-adevar s-a facut plata eronat sau nu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x