Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Incasari din donatii

Buna ziua,
un ONG vrea sa construiasca o cladire pentru scoala pe care o sprijina conform actului constitutiv. In cadrul unui eveniment organizat pentru strangere fonduri, de exemplu un Concert, promovat ca evemiment strangere fonduri pentru constructie se amplaseaza o cutie de donatii in numerar. La desigilarea cutiei comitetul de organizare a evenimentului deschide cutia, se intocmeste PV si monetar pentru sumele donate. Daca se incaseaza sume sub 10.000 lei, se pot intregistra in contabiliatate si in Registrul de Casa in baza PV si chitantei de incasare intocmita pe numele coordonatorului evenimentului care a participat la deschiderea cutiei. Intrebare: cum trebuie procedat in cazul in care suma adunata din donatiile anonime depaseste 10.000 lei, iar o incasare in numerar de la o persoana fizica nu poate depasi 10.000 lei cf. Legii 70/2015?

1 raspuns


la 11 Dec. 2023
Numerarul incasat in cazul prezentat se depune in banca pe baza procesului verbal. Donatiile sunt de la persoanele participante, deci valoarea medie pe participant ar trebui sa fie sub plafon.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x