Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

incasare factura externa pe un PFA

Am incheiat un contact de prestari servicii cu o firma din Uniunea Europeana, iar incasarea facturii s-a facut in tot in Euro insa dupa un PFA care are sediul in Romania( Pfa-ul avand relatii comerciale cu Firma din UE)

As vrea sa stiu daca tranzactia este corecta s-au trebuie sa restituim banii PFA-ului si plata facturii sa se faca corect de firma din UE?
Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 05 Sep. 2015
Din cele prezentate, inteleg ca aveti un contract de prestari servicii cu o firma din UE, careia i-ati eliberat factura, iar plata este facuta catre o pfa. Pentru facturarea si incasarea prestatiilor trebuie ca firma sa fie inregistrata in scopuri de tva pentru operatii intracomunitare, sa fie inregistrata in roi si sa se aplice taxarea inversa. In cazul platii directe de la beneficiarul extern catre o pfa se presupune ca exista un contract de cesiune de creante intre firma si pfa, dar acesta nu poate fi stins printr-o operatiune in alta moneda decat leul. Cea mai buna solutie pentru cele prezentate este sa restituiti banii primiti de pfa si sa se faca plata corect conform clauzelor contractuale, intre furnizorul de servicii si beneficiar unde este specificat si contul bancar in care trebuie sa se faca plata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x