Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

In cazul in care am o activitate de amanet si acord un imprumut in valoare de ..

In cazul in care am o activitate de amanet si acord un imprumut in valoare de 200.0000 lei unei persoane fizice ptr un gaj.
Prevederile privind limitarea nu se aplica institutiilor autorizate de BNR, pentru operatiile specifice activitatii cu care acestea au fost autorizate (deci ptr suma de 200.000 lei ma incadrez in plafon).
Dar peste 30 de zile la ridicarea gajului o sa am comision din aceasta tranzactie de 12.000 lei. Aceasta comision peste 10.000 de lei care o am de incasat de la persoana fizica este plafonata conform legii 70/2015 ?

2 raspunsuri


la 19 Iun. 2015
Societatea de amanet trebuie sa se incadreze in activitatile pentru care este inregistrata. Acordarea unui imprumut cu gaj se incadreaza in prevederile bnr, dar tranzactia trebuie derulata prin virament bancar. Primirea comisionului la termen fiind mai mare decat plafonul de casa stabilit pentru incasari numerar de la persoane fizice va fi incasat prin depunere sau virament in contul bancar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Iun. 2015
Casele de amanet sunt IFN-uri, deci lor nu li se aplica Legea 70/2015 privind decontarile in numerar. Ca atare, incasarea in numerar nu este limitata, iar dvs.puteti incasa comisionul in numerar, nu este nevoie de virament bancar. Vedeti l 70/2015, art.1, alin(2). Atentie la raspunsuri!!!! Alex.Tamba
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x