Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Imprumuturi intre societati afiliate

Suntem o firma din Romania (SRL). Asociatii nostri sunt: o firma SRL din RO (85%) si o firma din DE (15%). Ocazional, cand este nevoie, asociatul din RO imprumuta firma noastra cu suma de bani necesara la momentul respectiv (pentru diverse achizitii). Se incheie un contract de imprumut intre firma asociata si firma noastra pe o perioada de cel putin 3 ani. Intrebarea este: cum e mai corect sa fac inregistrarea acestor imprumuturi? Pe cont 1661 (Datorii fata de entitatile afiliate) sau pe cont 4551 (Actionari/asociati conturi curente)?

3 raspunsuri


la 19 Apr. 2021
Daca firma are parti sociale de 85% din tara ?i 15 % din Germania, se inregistreaza pe 4551. In cazul in care sunt firme distincte care au o asociere in participatiune, 1661.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Apr. 2021
Firma noastra asociata din DE (cu 15%) este asociat unic al firmei noastre asociate din RO (cea cu 85%). Asta se inscrie la asociere in participatiune?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Apr. 2021
Nu este asociere in participatiune, ci are calitatea de asociat cu parti sociale in societatea romana, iar creditarea se face ca asociat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x