Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozite si taxe locale

Buna ziua,
Societatea la care lucrez detine o remorca, un trailer si un tractor care nu sunt inmatriculate si nu circula pe drumurile publice. Se plateste impozit pe aceste mijloace de transport?
Va multumesc!
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 03 Dec. 2013
Contribuabilii care deþin în proprietate mijloace de transport care trebuie înmatriculate/înregistrate în România datoreazã impozitul pe mijloacele de transport . Prin sintagma mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat, prevãzutã la art. 261 alin. (1) din Codul fiscal, se înþelege orice mijloc de transport, proprietate a unei persoane fizice sau a unei persoane juridice, care, potrivit legii, face obiectul înmatriculãrii/înregistrãrii. Contribuabilii ale cãror mijloacele de transport fac obiectul înregistrãrii, din punct de vedere fiscal, se supun aceloraºi obligaþii ca ºi cei ale cãror mijloace de transport fac obiectul înmatriculãrii ºi, implicit aceloraºi sancþiuni. Asadar, chiar daca nu circula pe drumurile publice, dar este inregistrata in evidentele contabile ale societatii, mijloacele de transport trebuiau declarate la directia de impozite si taxe locale in termen de 30 de zile de la achizitie. Pentru acestea se datoreaza impozit auto.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x