Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozitare tichete cadou cu ocazia Pastelui

Buna ziua, ma intereseaza si pe mine urmatoarea situatie:
Societatea acorda tichete cadou cu ocazia Pastelui salariatilor. O sa iau un exemplu: un salariat are salariul tarifar de 1750 lei, contributiile aferente sunt in suma de 289 de lei, iar impozitul 179 lei, ramanand un salariu net de 1282 lei. In luna aprilie acesta primeste tichete cadou in valoare totala de 450 de lei. Scazand cei 150 de lei venit neimpozabil, raman 300 de lei care se adauga la salariul tarifar si sunt supusi contributiilor sociale si impozitului. Asadar salariul tarifar devine 2050(1750+300), contributiile sociale sunt in suma de 423 de lei, iar impozitul 232 de lei, ramanand un salariu net de 1480 lei. Este corecta aceasta operatiune?Este posibil ca salariatul sa ia si bani mai multi si tichete cadou?
Adaugata in   Studii de caz Codul fiscal

2 raspunsuri


la 02 Mai. 2017
Se poate oferi de catre angajator cu ocazia Pastelui prima, cadouri sau tichete in valoare de 150 lei fara a se calcula taxe, conform art. 76 cod fiscal. Pentru diferenta acordata se aplica calculatia normala pentru veniturile salariale ca in situatia prezentata.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Mai. 2017
Tichetele cadou se includ in venituri din salarii pentru impozitare si calculare contributii. Salariu brut(salariu tarifar +tichete cadou supuse impozitarii)- contributii-impozit-tichete cadou supuse impozitarii(300 lei)=salariu net. Verificati si contributiile care ar trebui sa fie 338 lei la un venit brut de 2050 lei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x