Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit tichete cadou

buna ziua! as dori sa va intreb daca accord tichete cadou unui salariat in suma de 300 ron ,impozitez toata suma sau ceea ce depaseste 150 ron? ca nu inteleg in lege scrie ca orice cadou in bani sau natura nu se impoziteaza in limita a 150 ron....tichetele intra sub aceasta incidenta?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 19 Dec. 2013
Conform prevederilor din Codul fiscal, cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, sunt deductibile in limita sumei de 150 lei. Tichetele cadou acordate, care depasesc 150 lei precum si cadourile oferite cu alte ocazii sunt venituri asimilare veniturilor salariale si sunt supuse impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii. Asadar, impozitati doar ce depaseste 150 lei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x