Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit pe veniturile obtinute de nerezidenti

Buna ziua,
Am 2 facturi de la de la 2 furnizori nerezidenti: o factura de servicii traducere in valoare de 100 de euro, pentru care am retinut impozit pe nerezidenti 16% si am platit diferenta de 84 de euro si a 2-a factura in care mi s-a facturat "productie animatie 3D" in valoare de 2778 euro, pentru care am retinut impozit 10% 278 euro in momentul platii, platind diferenta de 2500 de euro (mentionez ca am primit certificat de rezidenta fiscala).
Va rog sa-mi spuneti cum trebuie tratate din punct de vedere fiscal aceste spete, cum trebuie declarate in Declaratia 100. Care sunt inregistrarile contabile pe care trebuie sa le fac in contabilitate.
Contractele trebuie declarate la administratie?
Multumesc!

1 raspuns


la 25 Oct. 2014
Tratamentul fiscal pentru cei doi furnizori este in functie de statutul acestora respectiv, rezidenta intr-un stat comunitar sau un stat pentru care se aplica cota din acordurile bilaterale. Aplicarea cotei de 16% pentru serviciile de traduceri presupune faptul ca traducatorul este persoana juridica straina autorizata pentru care se aplica prevederile Codului fiscal art 116, 2, d), iar in cazul achizitiei produsului de animatie, in care furnizorul este persoana rezidenta fiscal intr-un alt stat, nu-mi este clara retinerea cotei de 10%, decat daca este vorba despre redeventa conform art. 115 d) din Normele metodologice cu aplicarea cotei de impunere celei mai mici. Este important si tratamentul TVA pentru aceste cazuri. Contractele se inregistreaza fiscal in Romania doar in cazul in care persoanele straine se inregistreaza fiscal in Romania sau obtin rezidenta, altfel pentru aceste tranzactii trebuie sa fiti inregistrati in ROI. Din punct de vedere al impozitului de declarat, acesta este in functie de inregistrarea fiscala a societati, ca platitoare de venituri ca microintreprindere sau ca platitoare de impozit pe profit, inregistrarile contabile fiind pe cheltuiala in contul 628 sau in functie de obiectul de activitate pe conturi din clasa 6XX.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x