Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit pe profit sau impozit pe venit

Buna ziua,
spuneti-mi,va rog, daca o societate a fost platitoare de impozit pe venit micro(2014), apoi,prin depasirea plafonului a trecut la impozit pe profit (2015) iar la finele anului 2015 nu depaseste 65.000 eur trece iar la impozit pe venit micro ? sau nu se mai poate si ramane platitoare de impozit pe profit?
Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

4 raspunsuri


la 30 Sep. 2015
Procedura de trecere de la impozitul pe venitul microintreprinderii la impozit pe profit in urma depasirii plafonului cifrei de afaceri, este de a recalcula si ajusta impozitul de la inceputul anului, iar daca in perioada fiscala urmatoare se face trecerea la impozit pe microintreprindere datorita neatingerii plafonului, se va calcula si ajusta de la inceputul anului impozitul respectiv, la baza avand schimbarea vectorului fiscal prin formularul 010.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Oct. 2015
Multumesc,dar intrebarea nu se referea la cum se calculeaza ci daca mai este valabila regula potrivit careia daca soc.a fost micro,apoi a trecut la impozit pe profit nu mai are dreptul de a reveni la micro ? sau s-a abrogat prevederea si se trece la micro,din nou, daca la finele anului nu se depaseste plafonul 65000 eur ? Adica,soc poate fi cand micro cand platitoare de impozit pe profit in functie de rezultat ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Oct. 2015
Se poate face trecerea la impozitul pe microintrprindere daca firma nu mai se incadreaza in plafonul legal in perioada urmatoare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Oct. 2015
Imi pare rau ca va contrazic dar trecerea de la impozit pe profit la micro se face automat. Firma mai ales ca este platitoare de TVA va depune pana la data de 25.01.2016 declaratia 094 privind cifra de afaceri. Fiscul se va sesiza automat si te va obliga sa depui declaratia 010 cu schimbarea de la impozit pe profit la impozit pe micro.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x