Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit la cesiunea partilor sociale

O SRL cu asociat unic doreste sa cedeze afacerea prin cesiunea integrala a partilor sociale (20 parti x 10 lei= 200 lei capital social) la o valoare mai mare decat valoarea de aport.
Pentru diferenta dintre pretul de vanzare si valoarea nominala a partilor sociale se datoreaza impozit de 16 %.
1.Cine are obligatia calcularii si virarii impozitului in cazul in care vanzarea este catre o persoana fizica ?
2.Cine are obligatia calcularii si virarii impozitului in cazul in care vanzarea este catre o persoana juridica ?
Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 05 Feb. 2014
Avand in vedere prevederile Art 66 din Codul fiscal in cazul transferului dreptului de proprietate asupra partilor sociale, castigul din instrainarea partilor sociale se determina ca diferenta pozitiva intre pretul de vanzare si valoarea nominala/pretul de cumparare. Incepând cu a doua tranzacþie, valoarea nominala va fi înlocuita cu preþul de cumparare, care include si cheltuielile privind comisioanele, taxele aferente tranzactiei si alte cheltuieli similare justificate cu documente. Determinarea castigului se efectueaza la data incheierii tranzactiei, pe baza contractului incheiat intre parti. Castigul net/Pierderea neta se determinã la sfarsitul fiecãrui trimestru ca diferenta intre castigurile si pierderile inregistrate cumulat de la inceputul anului, ca urmare a tranzactionarii titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societstilor inchise. Csdtigul net determinat/Pierderea neta determinata la sfarsitul fiecarui trimestru se calculeaza de catre contribuabil, pe baza declaratiei de impunere trimestriale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x