Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit dividende dintr-un stat NON EU

Buna ziua. Un SRL din Romania, cu asociat unic, devine unic asociat la o companie din DUBAI. Exista acord de evitare a dublei impozitari cu respectivul stat dar acolo impozitele si taxele sunt 0. Contabilitatea va fi intocmita conform legislatiei din UAE dar nu exista impozit pe profit platit. Profitul realizat de acea companie va reveni firmei din Romania. Deoarece art 23 din CF e un pic ambiguu, as dori sa stiu ce impozite si taxe trebuie sa achite SRL-ul din Romania pentru profitul incasat de la firma din Dubai . Exista alte impozite si taxe pe care trebuie sa le achit ca pers fizica , in momentul in care incasez efectiv banii din caserie? Multumesc.

1 raspuns


la 03 Aug. 2016
In cazul participarii unei srl cu asociat unic la o firma in alt stat, firma respectiva va plati impozitele pentru profitul realizat in statul respectiv, conform legilor fiscale din aceasta tara, urmand a repatria sau reinvesti profitul. In cazul repatrierii, profitul va fi considerat venit din participatiuni si va intra in calculul impozitului pe profit pentru societatea romana, urmand a se impozita profitul si a se aplica impozit pe dividende conform deciziei asociatului unic.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x