Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Implicatiile cheltuielilor nedeductibile la stabilirea impozitului pe dividende la microintreprinderi.

Buna ziua,
Intrebare:
- Cum influenteaza cheltuielile nedeductibile dividendele si, implicit, impozitul aferent, in cazul societatilor microintreprinderi, platitoare impozit pe venit?
- Sunt admise astfel de cheltuieli in cazul acestor societati? De exemplu, cheltuiala cu carburantii, in cazul neintocmirii foii de parcurs.
- Care este procedura corecta de inregistrare contabila, astfel incat sa nu putem fi acuzati ca am diminuat cu intentie dividendele prin aceste cheltuieli nedeductibile, si implicit, am diminuat si impozitul aferent acestora?

Cu stima,

Valeria Popescu

1 raspuns


la 16 Nov. 2017
Cheltuielile nedeductibile fiscal sunt cele efectuate pentru desfasurarea activitatii economice, dar neacceptate de legislatia fiscala. In cazul combustibililor deductibilitatea poate fi de 100% in cazul in care vehiculul se incadreaza in categoriile specificate de Codul fiscal, 50% sau 0. In cazul inregistrarii unor cheltuieli nedeductibile cu depasirea conditiilor speciale, acestea nu vor fi considerate cheltuieli efective, iar firma va trebui sa impoziteze aceste sume si sa justifice decizia inregistrarii acestor cheltuieli.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x