Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Grad de indatorare


O societate cu raspundere limitata, platitoare de impozit pe profit, incepe in aprilie 2009 un proces de investitie vizand atat retehnologizarea proceselor de productie, cat si modernizarea sediului social, utilizand pentru finantare un credit de 1.000.000 euro pe 5 ani la o banca din Germania,
200.000 euro de la un asociat al societatii, termen 3 ani, iar pentru utilitati si finantare 5.000.000 euro, de la o societate de leasing din Franta.

Care dintre finantarile mentionate vor fi luate in considerare la determinarea gradului de indatorare prevazut pentru nivelului deductibil al cheltuielilor cu dobanzile si diferentele de curs valutar?

Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 06 Apr. 2012
Gradul de ??ndatorare a capitalului se determinÄ? ca raport ??ntre capitalul ??mprumutat cu termen de rambursare peste un an ??i capitalul propriu, ca medie a valorilor existente la ??nceputul anului ??i sf??r??itul perioadei pentru care se determinÄ? impozitul pe profit. Prin capital ??mprumutat se ??n??elege totalul creditelor ??i ??mprumuturilor cu termen de rambursare peste un an, potrivit clauzelor contractuale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x