Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Firma in faliment cu creditori neachitati.

Buna ziua,

Avem urmatoarea speta: o societate cu raspundere limitata, intrata in procedura de faliment din iunie 2015, cu lichidator numit, dupa parcurgerea etapei de vanzare a averii sale si plata creditorilor inscrisi in masa credala (tabelul definitiv cuprinzand creantele asupra averii debitorului), a ramas cu creante bugetare neachitate in suma considerabila. (Societatea a avut de achitat cu prioritate din vanzarea averii sale, credite bancare garantate).

Rugam sa ne comunicati care sunt pasii procedurali de urmat pana la radierea si lichidarea definitiva a societatii, de catre fiecare factor implicat in aceasta procedura, respectiv: asociat unic, lichidator-contabilitate, administratia fiscala, registrul comertului, etc.
Fara a intra pe taramul textelor legislative in materie care ne sunt cunoscute, rugam:
1. Sa enumerati din punct de vedere practic pasii ce trebuiesc parcursi in continuare, de ficare factor implicat numit mai sus si pornind de la etapa descrisa mai sus, respectiv vanzarea averii de catre lichidator si plata unei parti a creantelor datorate, care a putut fi acoperita din activele vandute ale societatii.
2. Care este ordinea cronologica a acestor pasi?

Cu stima,

Valeria Popescu

1 raspuns


la 06 Sep. 2017
Lichidatorul este cel care initiaza procedura de lichidare, iar daca activele valorificate nu acopera datoriile se poate atrage raspunderea administratorilor pentru continuarea executarii, termen in care se poate continua procedura de lichidare. Dupa ce aveti hotararea definitiva veti prezenta la administratie documentele de inchidere pentru operarea in baza de date fiscala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x