Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

facturi emise din program de contabilitate

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema
Pana acum o luna s-au emis facturi pe format hartie scrise de mana.S-a luat hotararea de a nu mai emite asa si sa se treaca pe emiterea facturilor direct din programul de contabilitate(se foloseste programul saga care permite tiparirea facturilor direct din program)
Intrebarea este:ce facem cu facturierele ramase neconsumate si daca este corect ca plaja de numere cu care se merge mai departe sa inceapa cu numarul urmator ultimei facturi din ultimul carnet ramas nefolosit

multumesc frumos
Adaugata in   Studii de caz

3 raspunsuri


la 18 Oct. 2012
Facturile tipizate se mai pot folosi pana la epuizarea lor. In cazul in care nu se mai utilizeaza acestea vor fi pastrate in arhiva societatii alaturi de fisele de magazine a formularelor cu regim special. Fiecare societate isi creeaza propria plaja de seriei si numere pentru facturi printr-o hotarare AGA. Puteti sa mergeti cu numerele in continuare sau sa incepeti de la 1.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Oct. 2012
Nu ar trebui sa va faceti atit de multe probleme! Am cunoscut un caz al unei avocate, pe numele ei Halmaghi Oana, care nici dupa numeroase controale ale GF si ANAF nu a dat plaja de numere interne. Este foarte bine si nu a primit nici o observatie in acest sens! Doar o dojana calda! Aceasta avocata se foloseste de copii ale chitantierului pentru a depune dovezi in instanta si , instantele din Timis au considerat ca pot fi dovezi de act contabil pentru a acorda cheltuieli de judecata! Si mai mult decit atit are (asa spune avocata!) ca are mai mult de un chitantier asemenea! Are 3 chitantiere numerotate (tiparite in Tipografie) de la 0000050 la 0000100 . Si , se pare, este mai mult decit convenabil. Si inregitreaza in contabilitate nu 0000069 ci doar 69. Si asta , cica, este foarte corect! S-o fi schimbat , cumva, Codul Fiscal pentru avocati! Daca doriti dovezi va trimit cu drag! La un eventual control puteti sa va folositi ca de un precedent!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Nov. 2012
cel mai corect ar fi sa incepeti sa emiteti facturile pe calculator pornind de la ultimul numar al facturierelor existente si trecute in fisa de magazie, pentru ca la evidentierea lor in fisa de magazie, au fost alocate numerele pentru toate facturierele, chiar daca in prezent ele nu se mai folosesc; poate se vor folosi in viitor; resetarea numerelor folosite se poate face doar la finele anului; puteti incepe cu numarul 1 pe calculator, dar sa fie o alta serie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x