Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

factura emisa catre societate din belgia

Imi puteti spune va rog in ce conditii o societate din Romania poate factura catre o societate din Belgia o prestare de servicii? Ce anume trebuie sa verific? Daca este sau nu platitoare de TVA? Ce declaratii se depun in acest caz?

Multumesc frumos.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 03 Dec. 2014
In cazul serviciilor prestate in beneficiul unei persoane impozabile stabilite in afara teritoriului Romaniei, acestea sunt neimpozabile in Romania, fiind aplicabile prevederile regulii generale de taxare de la art. 133 alin. (2) din Codul fiscal. Conform acestei reguli de taxare, chiar daca serviciile sunt prestate efectiv pe teritoriul Romaniei, se considera ca locul de prestare a serviciilor catre o persoana impozabila care actioneaza ca atare este locul unde respectiva persoana care primeste serviciile isi are stabilit sediul activitatii sale economice. Pentru acest serviciu trebuie sa indepliniti urmatoarele obligatii fiscale: -emiteti factura in valuta negociata prin contract, la data prestarii serviciului, prin inserarea tuturor informatiilor impuse prin art. 155 alin. (19) din Codul fiscal -nu colectati TVA -inscrieti pe factura mentiunea -neimpozabil in Romania conform art. 133 alin.(2) din Codul fiscal-, mentiune obligatorie in baza prevederilor articolului 155, alineatul 19, litera l) din Codul fiscal -raportati operatiunea prin decontul de TVA la randul denumit -Livrari de bunuri sau prestari de servicii pentru care locul livrarii/locul prestarii este in afara Romaniei (in UE sau in afara UE), precum si livrari intracomunitare de bunuri, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b) si c) din Codul fiscal -raportati operatiunea in declaratia 390 VIES cu cod P Nu aveti obligatia sa colectati TVA iar pentru achzitiile aferente indeplinirii contractului de prestari servicii aveti drept de deducere integral pentru TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Dec. 2014
Multumesc frumos pentru raspuns dar am o mica nelamurire. Ati mentionat ca aceste tipuri de servicii sunt neimpozabile in Romania. Va referiti din punct de vedere la TVA (adica se aplica taxarea inversa) si nu din punct de vedere al impozitului/venit (adica cota de 3%). Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x