Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

factura achizitie motorina cu card

Societatea A din Romania ,platitoare de tva ,care efectueaza transport marfa pe teritoriul UE ,are incheiat cu societatea B cu sediul tot in RO un contract emitere card pentru tranzactii (achizitie motorina,taxa drum etc.)in UE .Societatea B(intermediar) este agent al unei firme din Germania (proprietara cardului).
Firma din Germania factureaza in euro catre beneficiar card(soc.A)tranzactiile efectuate cu cardul ,pe baza acestei facturi,societatea B din Romania ,refactureaza catre societatea A tranzactiile facturate de firma din Germania si totodata factureaza si comisionul aplicat la valoarea tranzactiilor.
Societatea B factureaza tot in euro si fara tva- cota 0(exista si un contract pentru recuperarea tva extern).
Este corecta inregistrarea?
%=401 echivalent in lei la cursul din ziua emiterii
3022 cval carburant
628 cval comision(procent din valoarea tranzactiilor)
taxare inversa
4426=4427
se inregistreaza in jurnal cuparari ,se declara in D300/D394

ce rol are factura emisa de firma din Germania care este trimisa odata cu cea emisa de soc.B careia i se face plata,este doar informativa in ceea ce priveste tranzactiile refacturate???

va multumesc!


2 raspunsuri


la 07 Oct. 2014
Tranzactia se incadreaza in cadrul legal al serviciilor intracomunitare conform prevederilor Codului fiscal, iar facturarea tuturor costurilor este corecta. Corecta este si inregistrarea contabila daca facturile au la baza si un contract care sa stabileasca regulile tranzactiei. factura emisa de societatea germana, care este atasata la cea emisa in Romania dovedeste ca aceasta a fost refacturata catre dumneavoastra si nu trebuie dublata inregistrarea.
Voteaza raspuns 2 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Mar. 2015
Buna ziua domnule Adrian Condurache, revenim la speta de mai sus, dar de data aceasta din punctul de vedere al societatii B. Ce inregistrari contabile trebuie sa faca societatea pentru a refactura contravaloarea tranzactiilor, tinand cont ca societatea din Germania nu factureaza combustibilul catre societatea B ( agentul societatii din Germania ) ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x