Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Expert contabil- Raport de expertiza

1. Un expert contabil judiciar intocmeste imposibilitatea de a duce la bun sfârşit misiunea de expert contabil judiciar numit într-un dosar civil. El întocmeşte un raport de imposibilitate. Dilema lui este legată de faptul că filiala i-a comunicat că nu a respectat normele şi uzanţele profesionale.
2. Un expert contabil judiciar debutant are ca obiective să-şi maximizeze prezenţa pe piaţă. Pentru aceasta, întocmeşte mai multe oferte de preţ pentru serviciile de expertiză contabilă judiciară şi le depune, cu adresă de înaintare, la mai multe Instanţe. Dilema ei este de ce colegii experţi contabili au sesizat filiala de domiciliu.
3. Un expert contabil judiciar debutant intocmeşte primul său raport de expertiză contabilă judiciară şi îl prezintă filialei pentru efectuarea auditului de calitate. La filială completează declaraţia de independenţă. Dilema lui este dacă la evaluarea independenţei trebuie să se raporteze doar la normele profesionale şi procedurale sau ar trebui instituit şi un sistem de control intern în cadrul cabinetului.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 23 Sep. 2014
Activitatea de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara este reglementata prin Ordonanta nr. 2/2000 din 21/01/2000 privind organizarea activitatii de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara. Filialele asociatiei functioneaza pe baza unui statut conform unor norme si proceduri profesionale. Daca prin ofertele de pret inaintate nu s-au respectat aceste reguli, trebuia sa primiti explicatii argumentate din partea filialei. In cazul raportului de expertiza trebuie instituit un sistem de control intern si in cadrul cabinetului daca acesta are mai multi angajati
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x