Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Evidente contabile si fiscale in perioada lichidarii SRL cu asociat unic.

Buna ziua,

1. Din momentul intrarii in faliment in procedura simplificata si pe toata perioada de lichidare, perioada care poate sa dureze un an, doi ani, etc, in functie de durata etapelor procedurii, CE OBLIGATII DECLARATIVE trebuie sa indeplineasca un SRL cu asociat unic, platitor de TVA si de impozit pe profit si care sunt perioadele fiscale in acest caz?
2. Cine trebuie sa intocmeasca si sa depuna la unitatea fiscala aceste declaratii, din moment ce societatea nu mai are angajati? Poate plati lichidatorul aceste servicii unei terte persoane? Daca nu plateste aceste servicii, cum se rezolva situatia?
3. Bilantul contabil -S1004-si anexele, cine il intocmeste in aceasta situatie? De asemenea, bilantul de lichidare, S1039?
4. Anexele la bilant, respectiv:
-RAPORTUL ADMINISTRATORULUI;
-PROPUNEREA DE DISTRIBUIRE A PROFITULUI/DE ACOPERIRE A PIERDERII;
-DECLARATIA ART. 30 LEGEA CONTABILITATII,
Cine le intocmeste pe fiecare dintre ele, si cine le semneaza pe fiecare dintre ele, avand in vedere si faptul ca societatea a fost dizolvata? In acest context, administratorul special desemnat de AGA la declansarea procedurii are vreo atributiune, sau acestuia i-a ramas doar rolul de reprezentare a intereselor asociatului unic? Asociatul unic (AGA) mai are vreun drept de decizie sau semnatura?

Avem nevoie de raspunsuri cat se poate de explicite, practice si detaliate pe fiecare intrebare, intrucat multe din aceste precizari lipsesc din cadrul legal.

Va multumim.

1 raspuns


la 22 Mar. 2016
Obligatiile declarative pentru toate firmele sunt aceleasi indiferent daca sunt in procedura de faliment sau nu. Declaratiile se depun de catre compartimentul contabil sau de catre firma de contabilitate, lichidatorul avand atributii de administrator. Situatiile financiare se depun la termen, bilantul de lichidare se depune in cazul incheierii procedurii de faliment, in cursul anului. In cazul in care firma a fost dizolvata, inseamna ca aveti hotararea de radiere fapt pentru care nu mai aveti obligativitatea sa depuneti declaratii si situatii pentru o firma care nu mai exista.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x