Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Evidenta II

In cadrul unei I.I. se achizitioneaza marfa sh la kg si se vinde prin casa de marcat tot la kg si doar uneori la bucata. Este corect sa fac NIR pe kg la pretul de vanzare stabilit si sa fac transformare din kg in bucata, iar pentru scaderea din gestiune sa folosesc coefecient K? Precizez ca nu este platitor TVA.
Multumesc!
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 05 Apr. 2013
La receptia marfii se intocmeste NIR-ul . Separat intocmiti o anexa cu transformarile facute pe articole, anexa pe care o atasati facturii. De exemplu, conform facturii primite avem: - greutate totala haine =10 kg - pret 10 lei - valoare factura 100 lei Din transformare au rezultat articolele conform PV anexa: - 50 bucati articol X cu P/U 1 leu, valoare 50 lei - 20 bucati articol Y cu p/u 2 lei, valoare 40 lei - 10 bucati articol Z cu p/u 1 leu, valoare 10 lei Valoare totala anexa 100 lei. Astfel se stabilesc si preturile de vanzare cu amanuntul. Atentie ! Valoarea totala a anexei trebuie sa coincida cu cea din factura.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x