Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

evidenta contabila cu tigla metalica

Buna ziua, o firma X primeste pe factura de la Bilka in valoare de 12000 lei cu tigla metalica si toate accesoriile necesare construirii unui acoperis de 100mp . Firma X face un contract cu o persoana fizica pentru acest acoperis estimand o valoare totala de 20000 lei. Mentionez ca firma X nu asigura construirea lui, doar furnizeaza materialele necesare ( tigla si accesorii ). Intrebarea mea este :procedez corect daca receptia o fac pe contul 371 ( marfuri) considerand un act de comert pentru care firma X intocmeste factura persoanei fizice pe aceste materiale? Consider ca nu pot sa ii facturez " acoperis" 1 buc * 20000 lei si sa anexez un desfasurator cu materialele componente. Asta ar insemna sa le fac receptia pe contul 3021 sau 3028 si sa le dau in consum. Daca le facturez ca marfa pot sa fac 2 facturi a cate 10000 lei fiecare in zile diferite cu chitante sau bon fiscal? Stiu ca sunt lucruri atat de simple dar cateodata patronii acestor firme doresc sa intocmesti evidenta contabila dupa cum considera dansii ca este mai usor ( sau ca si concurenta procedeaza la fel ). Va multumesc tare mult. O primavara frumoasa tuturor doamnelor si domnisoarelor .

1 raspuns


la 08 Mar. 2018
Pentru cazul prezentat, se va factura acoperisul ca marfa diferenta fiind inregistrata ca venit. In cazul in care beneficiarul persoana fizica plateste numerar se poate face factura pe mai multe componente care sa se incadreze in plafon si sa poata rezolva situatia.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x