Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Evaluare stoc de produse finite

Buna ziua,
Firma din Romania, avem o unitate de procesare carne in care obtinem o serie de semifabricate si produse finite. La intrarea in stoc acestea sunt evaluate la costul de productie. Aplicam metoda costului standard, aceasta insemnand ca in conturile 341, 345 am valoarea stocului la pret standard iar in analitice ale contului 348 am diferentele de pret intre costul de productie si prettul standard. La sfarsitul lunii constat ca valoarea stocului (ct 341, 345=348) depaseste valoarea realizabila neta. Pot sa fac o ajustare ca sa ajung cu stocul (341, 345=348) la aceasta valoare realizabila neta? Care ar fi procedura, modalitatea ca sa pot face aceasta ajustare la sfarsitul fiecarei luni? Am aceasta posibilitate in conformitate cu OMFP 1802? Multumesc!

1 raspuns


la 06 Iul. 2023
Pentru activitatea de productie aveti retetar pentru fiecare produs rezultat, cu valoarea cumulata a materiilor prime. Nu puteti avea o valoare mai mare a stocului si sa faceti ajustare fara o justificare din sectorul productie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x