Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Etichetare produse

Buna ziua,

Am nevoie de ajutor pentru o problema. Am fost amendata de ANPC pentru ca produsele (antigel) pe care-l comercializam in amanunt nu a fost etichetat si la "pret/litru" (produsul respectiv avand ambalajul de 5 litri). Imi puteti da legea care s-a emis pentru acest lucru?
Multumesc anticipat.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 15 Nov. 2013
Aveti in vedere prevederile art. 20 alin 4 dinOrdonanta nr. 21/1992 privind protecþia consumatorilor. Astfel, vânzãtorii ºi prestatorii de servicii trebuie sã informeze consumatorii despre preþul final al produsului sau despre tariful serviciului prestat, pe care îl suportã consumatorul, care sã cuprindã toate costurile, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã ºi toate costurile suplimentare, ºi sã le ofere acestora toate informaþiile ºi documentele tehnice, dupã caz, care trebuie sã însoþeascã produsul sau serviciul. Toate informaþiile privitoare la produsele ºi serviciile oferite consumatorilor, documentele însoþitoare, inclusiv cele referitoare la informaþiile privind securitatea produsului ºi instrucþiunile de utilizare, precum ºi contractele, inclusiv cele preformulate, trebuie sã fie scrise în limba românã, indiferent de þara de origine a acestora, fãrã a exclude prezentarea acestora ºi în alte limbi.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Nov. 2013
Multumesc mult, am sa caut Ordonanta sa o am listata si la firma.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x