Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Etica profesionistilor contabili

Sunt manager de resurse umane în cadrul unei firme şi ocup această funcţie de aproape patru ani. Cel mai mult mă mulţumesc relaţiile pe care le am cu toţi funcţionarii birourilor aflate în subordinea mea. Aceste relaţii se bazează pe respect reciproc, profesionalism, loialitate şi ataşament faţă de firmă. Cu toţii ne îndeplinim cu seriozitate obligaţiile de serviciu şi suntem oricând disponibili pentru a presta ore suplimentare sau sarcini mai complexe. În perioada care urmează trebuie să angajăm un nou contabil. Mâine vom avea interviurile cu cei cinci candidaţi care s-au înscris la concursul de ocupare a postului, iar eu sunt întro mare dilemă. În urmă cu puţin timp, directorul general a fost la mine în birou şi mi-a impus cu toată autoritatea să o angajez pe fiica lui care a mai lucrat în firmă. Tot departamentul ştie că este o persoană foarte dificilă şi fără experienţă, motiv pentru care unul din subalterni mă roagă insistent să nu o angajez, mai ales că ceilalţi candidaţi au pregătire remarcabilă în domeniul cerut. Ce să fac?

1 raspuns


la 23 Aug. 2018
Organizati concursul pe principiul egalitatii de sanse, iar angajarea va fi a concurentului cel mai bine pregatit. Angajarea unei persoane dificile si fara experienta va aduce prejudicii firmei in perioada urmatoare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x