Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

dobanda penalizatoare client rau platnic

Buna ziua!

Firma are incheiat un contract comercial in care nu are stipulat valoarea penalitatilor. conform legii 72/2013 eu am inteles ca va trebui sa calculez in functie de nivelul rateli de referinta BNR + 4 puncte procentuale. Rata de referinta BNR este 3,5%.. Deci, daca suma datorata este de 10000 lei, iar numarul zile intarziere este de 180 zile. eu voi calcula astfel:
10000 * 180/12 * 7.5%? Este corect? Va rog sa ma ajutati, intrucat urmeaza sa se intocmeasca dosarul de recuperare a creantelor si penalitatilor !


Multrumesc!
Maria
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 20 Oct. 2014
Daca nu aveti contractual, clauze de penalizare, va trebui sa cereti aplicarea unor penalitati in limitele cotei legale pe fiecare zi de intarziere tinand cont ca de la data primirii facturii au trecut mai mult de 90 de zile. Nu este corecta calculatia prezentata, urmand sa faceti calculul procentual pentru fiecare zi de intarziere, cu care sa inmultiti numarul de zile si cu valoarea debitului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x