Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

DIZOLVARE SOCIETATE

Societatea se afla in suspendare pana in aprilie 2012 dar nu are activitate din 2005si sunt 5 asociati parintii 2 ,2 fii si o fosta nora} plecata dupa divort si nu mai stim nimic de ea. Cum sa procedam sa dizolvam si sa radiem societatea in aceste conditii si daca in perioada suspendarii putem incepe actiunea de dizolvare la registrul comertului sau daca dupa incetarea suspendarii nu mai depunem nici o declaratie societatea este declarata inactiva automat si este radiata de Reg comertului si de ANAF.?Ce ne sfatuiti. Multumesc pentru raspuns.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 10 Oct. 2011
Conform art. 237 alin. 8 - 9 din Legea nr. 31 / 1990 1 La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care: a societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni; b societatea nu a depus, in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comertului; c societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta; d societatea nu si-a completat capitalul social, in conditiile legii. 2 Dispozitiile alin. 1 lit. c nu sunt aplicabile in cazul in care societatea a fost in inactivitate temporara, anuntata organelor fiscale si inscrisa in registrul comertului. Durata inactivitatii nu poate depasi 3 ani.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x