Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Divizare societate

Buna ziua!

Se decide divizarea partiala a societatii SC IGO SA. As vrea sa va intreb care sunt documentele pe care trebuie sa le intocmesc si cu ce data. AGA se va intruni in luna septembrie. Voi intocmi bilant de divizare? Va trebui depus la ANAF?

Va trebui sa fac inventarierea patrimoniului?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 12 Sep. 2013
Trebuie intocmit un Proiect de divizare de catre administratorii societatii care urmaza sa se divida. Acesta se va depune la ONRC si se va publica in monitorul oficial. Operatiunile contabile sunt urmatoarele: - Inventarierea si evaluarea elementelor de activ si de pasiv; - impartirea elementelor de activ si de pasiv ale societatii comerciale care se divizeaza, care se transmit societatilor beneficiare pe baza protocolului de predare-primire; - stabilirea creantelor, obligatiilor, provizioanelor si a altor elemente de activ si de pasiv; - calcularea primei de divizare, ca diferenta intre valoarea contabila a actiunilor sau partilor sociale si valoarea nominala a acestora; - reflectarea in contabilitatea societatilor comerciale a elementelor de activ si de pasiv primite de la societatea comerciala care s-a divizat; - reflectarea in contabilitatea societatii comerciale care s-a divizat a transmiterii elementelor de activ si de pasiv ca urmare a divizarii. In baza acestorase va intocmi bilantul de divizare. Acesta se intocmeste la fel ca bilantul de la sfarsitul anului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x