Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Dividende acordare actionar pf cu activitate independenta

Buna ziua,
Unicul actionar al SC desfasoara si activitati independente. In anii 2015 si 2016 a declarat si platit impozit pe venit si, respectiv CASS la venitul minim de 100 lei/an. Pe de alta parte SC are rezultat nerepartizat din 2014, 2015 pe care ar dori in dec.2016 sa-l distribuie la dividende cu declararea si plata imp. aferent si sa-l ridice pe masura ce dispune de lichiditati.
1. In acest caz care este plafonul de CASS ce trebuie platit ( precum si cadrul legal) pentru care sa nu se mai achite si CASS la dividendele distribuite?
2. Este posibila trecerea sumelor pe dividende, inregistrarea si achitarea impozitului aferent pana la 25.ian 2017 si plata efectiva pe masura disponibilitatii lichiditatilor?
3. Pot fi considerate doua tranzactii (2014-2015) de inregistrare a dividendelor si ridicare in doua zile diferite cate 10.000 lei, iar diferenta in 2017 tot pe casa?
Multumesc!

3 raspunsuri


la 04 Dec. 2016
Acordarea dividendelor are loc in baza unei hotarari ale asociatilor, pentru care se achita si se declara impozit plata fiind in functie de lichiditati. Cota de cass se calculeaza pentru aceste venituri cu plafonul stabilit de codul fiscal, la fel ca si pentru alte venituri. Se pot achita separat dividendele pentru cei doi ani, cu numerar in zile diferite daca nu se depaseste plafonul de 10000 lei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Dec. 2016
Multumesc pentru raspuns, ideea era: ce cuamtum de cass trebuie sa achit ca pfi pentru a nu mai plati la dividende, iar plafonul de 10.000 ron poate fi considerat pentru fiecare din cei doi ani?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Dec. 2016
Plafonul se calculeaza pentru fiecare an iar cass se achita procentual pentru valori mai mari de 925 lei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x