Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Diurna si cheltuieli de transport administrator-cadru legal

Buna ziua,
La un SRL fara salariati, administratorul se deplaseaza intr-o alta localitate in interesul firmei. I se poate acorda diurna, in baza ordinului de deplasare. Care este cadrul legal?Ce alte documente justificative mai trebuie atasate pentru acordarea diurnii respective?Presupunem ca distanta este mai mare de 5 km si perioada mai mare de 12 ore.
2.
In acelasi context, administratorul se deplaseaza cu autoturismul proprietate personala, pentru care are incheiat contract de comodat cu societatea, ataseaza ordin de deplasare si foaie de parcurs. Mai este necesar bonul de benzina sau GPL, daca are foaie de parcurs cu toate informatiile completate? Exista un normativ la nivel legislativ national pentru calculul consumului in baza foii de parcurs ( presupunand ca a pierdut bonul fiscal cu care a alimentat, de exemplu)?
3.
Desi autoturismul nu este folosit exclusiv in activitatea firmei ( in general), pentru cazul relatat, este deductibila integral cheltuiala cu combustibilul+TVA-ul aferent , avand in vedere ca , in cazul particular descris, poate justifica integral consumul cu foaie de parcurs si ordinul de deplasare?
Multumesc.

3 raspunsuri


la 12 Feb. 2015
Pentru deplasarea in interesul societatii a administratorului se procedeaza identic ca in cazul salariatilor daca sunt respectate conditiile legale, adica obligativitatea completarii corecte decontului de deplasare, a foii de parcurs pentru ca societatea sa inregistreze ca deductibile aceste cheltuieli. Deplasarea trebuie sa fie in afara localitatii la o distanta mai mare de 60 de km, durata sa fie mai mare de 12 ore, ordinul de deplasare trebuie stampilat la destinatie si completate toate cheltuialile efectuate, foaia de parcurs trebuie completata cu numarul de km efectuati, ruta utilizata, consumul etc, bonul de combustibil trebuie sa fie cu codul fiscal al societatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Feb. 2015
Multumesc pentru raspuns. In contextul art.21 alin.2 lit.e, doar transportul si cazarea sunt deductibile pentru administrator. Diurna la ce cadrul legal s-ar incadra? Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Feb. 2015
Administratorul are calitatea de reprezentant legal al societatii, prin statut, conform legii 31/1990 actualizata, activitatea nefiind remunerata, dar in cazul in care indeplineste si functia de director general va avea aceleasi drepturi ca si ceilalti salariati.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x