Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Diferenta pret produse finite

Buna ziua,

Suntem o firma producatoare palinca. In cursul anului obtinem palinca semifabricat la 60% alc.. Acest semifabricat se va transforma in palinca produs finit la 40% alc. Atat semifabricatul cat si produsul finit sunt inregistrate in contabilitate la pret standard. La sfarsitul lunii obtinem un cost de productie atat la semifabricat cat si la produsul finit. Costul de productie/litru de produs depaseste pretul standard. Ce inregistrari contabile fac in acest caz? Folosesc contul 348 (diferente de pret) si voi creste valoarea stocului prin contul 711 (348=711)? Cum procedez la sfarsitul anului in situatia in care costul de productie/litru produs depaseste valoarea neta realizabila?

1 raspuns


la 28 Nov. 2022
Pretul are la baza componente de cost. Inregistrarea semifabricatelor se face la cost de productie, care se transfera in produsul finit. Valoarea de piata trebuie sa acopere costurile, iar pentru o gestionare mai buna se lucreaza pe loturi cu reteta proprie. Diferente de pret se aplica la costurile de achizitie sau de productie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x