Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

detasarea salariatilor in Germania

Buna ziua,
Suntem o firma de constructii care dorim sa trimitem in Germania salariati pentru un contract de reparatii neve(in general sudori si lacatusi).Care sunt conditiile si cui ma pot adresa ca sa ma ajute cu informatii (consiliere contra cost) , sa imi pot desfasura activitatea in Germania.
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 18 Feb. 2014
Formularul A1 este un atestat privind legislatia aplicabila care confirma faptul ca va achitati contributiile sociale în alta tara din UE, daca sunteti detasat sau lucrati în mai multe tari în acelasi timp. Acesta se obtine de la de la Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale. Pentru eliberarea acestui formular unei societati sunt necesare urmatoarele documente: 1. certificatul de atestare fiscala atestând achitarea datoriilor la bugetul general consolidat; 2. adeverinta privind stagiul de cotizare realizat în ultimele 12 luni, emis de CJP pentru salariatii care urmeaza a fi detasati; 3. ultima situatie financiara a societatii; 4. certificatul de înregistrare al societatii; 5. contractul individual de munca al salariatilor care urmeaza a fi detasati; 6. adeverinta de la Inspectoratul Teritorial de Munca din care rezulta un numar de salariati ai angajatorului; 7. certificatul constatator referitor la situatia societatii; 8. contractul/antecontractul dintre societatea din România si societatea la care sunt detasati angajatii; 9. cartea de identitate din România a salariatilor care urmeaz a fi detasati.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Feb. 2014
Buna ziua Va multumesc pentru raspuns. O alta nelamurire e legata de obligativitatea trimiterii unui nr. minim de 20 de salariati.In acelasi timp ar trebui sa am in tara angajati inca 20 de salariati ,deci in total 40 de salariati. Nu gasesc nimic legat de aceast lucru.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x