Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deductibilitate valoare neamortizata autoturism vandut

Buna ziua,

Un SRL vinde un autoturism dupa 2 ani de la achizitie. Valoarea de achizitie a fost de 241000 lei, deci s-a incadrat cu amortizarea lunara deductibila de 1500 lei. Valoarea de vanzare (fara TVA) a fost mai mare decat valoare neamortizata.
La calculul impozitului pe profit , valoarea neamortizata este deductibila integral, sau numai cei 1500 lei inmultiti cu nr de luni neamortizate , sau se considera integral nedeductibil ?
Multumesc anticipat ptr raspuns.

3 raspunsuri


la 11 Mar. 2016
Am uitat sa precizez , situatia este pe an 2015.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Mar. 2016
Cheltuiala este deductibila la calculul impozitului pe profit, nu inteleg de ce va legati de cei 1500 lei limitati doar in situatia in care ati continua sa amortizati bunul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Mar. 2016
Alin. 17 al articolului 28 din Codul Fiscal precizeaza faptul ca pierderile rezultate din vanzarea mijloacelor fixe amortizabile, la care deducerile de amortizare se determina fara a lua în calcul amortizarea contabila, se calculeaza pe baza valorii fiscale a acestora, diminuata cu amortizarea fiscala, cu excepatia celor prevazute la alineatul 14. Exceptia mentionata se refera la mijloacele de transport de persoane care au cel mult 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, din categoria M1, pentru care cheltuielile cu amortizarea sunt deductibile, pentru fiecare, in limita a 1.500 lei/luna. Referitor la aceste prevederi, Normele metodologice prevad la articolul 27 faptul ca, la momentul scaderii din gestiune a mijloacelor de transport din categoria M1, valoarea ramasa neamortizata este deductibila in limita a 1.500 lei inmultita cu numarul de luni ramase de amortizat din durata normala de functionare stabilita de contribuabil potrivit Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x