Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deductibilitate cheltuieli facturi externe

Va rog sa-mi comunicati punctul dumneavoastra de vedere, cu mentionarea art.legislatie, in ceea ce priveste deductibilitatea cheltuielilor in cazul in care factura externa este primita doar pe e-mail precum si in cazul in care factura externa are inscrisa mentiunea ,,kopie?.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 29 Dec. 2012
Conform art. 146 alin.(1) lit.a din Codul Fiscal, pentru exercitarea dreptului de deducere a taxei datorata sau achitata, aferenta bunurilor care i-au fost ori urmeaza sa ii fie livrate sau serviciilor care i-au fost ori urmeaza sa ii fie prestate in beneficiul sau persoana impozabila trebuie sa detina o factura care sa cuprinda informatiile prevazute la art. 155 alin. (5). Conform pct. 46. alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal , aprobate prin HG nr. 44/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, justificarea deducerii taxei se face numai pe baza exemplarului original al documentelor prevazute la art. 146 alin. (1) din Codul fiscal sau cu alte documente care sa contina cel putin informatiile prevazute la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal, cu exceptia facturilor simplificate prevazute la pct. 78. In cazul pierderii, sustragerii sau distrugerii exemplarului original al documentului de justificare, beneficiarul va solicita furnizorului/prestatorului emiterea unui duplicat al facturii pe care se va mentiona ca inlocuieste facturi fiscale initiala. Conform art. 155 alin (10) Orice document sau mesaj care modific? ?i care se refer? în mod specific ?i f?r? ambiguit??i la factura ini?ial? va fi tratat ca o factur?.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x