Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deductibilitate cheltuieli cu salariati care au fost la lucru in strainatate

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum/ce cheltuieli pot deconta pentru doi salariati la o firma de constructii care au lucrat in Monaco, societatea noastra avand pentru 2 luni un contract incheiat cu o firma de acolo. Platile salariale, retinerile si contributiile la Buget s-au efectuat de societatea din Romania. La intoarecere au prezentat bonuri de benzina, o plata pentru transport (intoarecere) si 2 facturi de electicitate emise pe numele unuia dintre salariati. In aceasta situatie cum pot deconta cheltuiala cu cazarea si transportul neavand alte documente justificative. Le pot acorda si diurna? salariatii respectivi neavand un loc de munca fix pe care sa-l trec in C.I.M.
Se poate intocmi un singur decont de cheltuieli la intoarecerea in tara pe numele unui singur salariat?
Va multumesc
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 27 Mai. 2014
Pentru serviciile prestate in Monaco de catre angajatii societatii dumneavoastra, trebuie facute deconturi de deplasare. Ca aceste cheltuieli sa fie deductibile fiscal, este necesar sa aveti un contract cu beneficiarul incheiat sau tradus in limba romana si un process verbal de finalizare a lucrarilor. Cheltuielile efectuate de catre angajatii deplasati pot fi deductibile daca se refera la cazare, transport, diurna si alte materiale nestocate. Cheltuiala cu cazarea poate fi inclusa in diurna, sau nu, in functie de existenta facturilor justificative, iar cheltuielile de transport pot fi justificate cu bilete de calatorie sau bonuri de combustibil daca deplasarea a fost facuta cu un autovehicul al societatii, inchiriat sau utilizat in comodat. Plafonul deductibil pentru diurna acordata este conform prevederilor legale in functie de incadrarea pe care o au in societate. Factura de utilitati poate fi deductibila daca exista un contract de inchiriere, sau daca au locuit in spatiul construit trebuie specificat in clauzele contractuale cu beneficiarul. Pentru acordarea diurnei se face o decizie a administratorului prin care se stabilesc cheltuielile si cuantumul diurnei acordate, iar decontarea se face separat pentru cei doi angajati, unul putand prelua cheltuielile comune.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x