Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

deductibilitate cheltuieli bon fiscal / factura

1. daca am bon fiscal fara CUI la cumparator pentru materiale de curatenie, cheltuiala este deductibila daca intocmesc decont de cheltuieli?
2. daca am factura dar CUI-ul la cumparator este gresit, in sensul ca nu are trecut RO, cheltuiala mai este deductibila? dar TVA-ul?
3. daca am bon fiscal cu CUI la cumparator, dar valoarea este mai mare de 100 euro, cheltuiala mai este dedeuctibila daca intocmesc decont de cheltuieli? dar TVA-ul?

2 raspunsuri


la 14 Mar. 2015
Bonul fiscal pentru a deduce cheltuiala trebuie sa contina datele unei facturi simplificate conform prevederilor legale, precum si codul de inregistrare fiscala a beneficiarului. In primul caz cheltuiala este nedeductibila, in cazul doi factura este valabila iar cheltuiala si tva deductibila, mentiunea ro este codul tarii. Pentru bonurile fiscale este stabilita o limita prin codul fiscal, depasirea acestuia fiind considerata nedeductibila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Mar. 2015
1. eu stiam ca pentru a inregistra in contabilitate cheltuielile cu bunurile si serviciile achizitionate cu bon fiscal si a acorda deductibilitate acestora, societatea fie solicita furnizorului factura aferenta serviciilor prestate, avand ca anexa bonul fiscal emis de aparatul de marcat electronic fiscal, fie justifica cheltuielile efectuate cu documente care atesta intrarea in gestiune a bunurilor achizitionate, cu ordin de deplasare, decont de cheltuieli, la care se anexeaza bonul fiscal, cheltuielile astfel inregistrate putand fi considerate deductibile la determinarea profitului impozabil cu obligatia respectarii prevederilor art. 21 din Codul fiscal privind deductibilitatea cheltuielilor, asa ca revin cu intrebarea: deduc cheltuiala sau nu? 2. eu stiam ca atributul fiscal RO atesta ca persoana juridica a fost luata in evidenta administratiei fiscal ca platitor de T.V.A, asa ca revin cu intrebarea: deduc cheltuiala si TVA-ul sau nu? 3. sa inteleg ca bf ce indeplinesc conditiile unei facturi simplificate si care au valoare mai mare de 100 euro sunt nedeductibile integral daca nu sunt insotite de factura?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x