Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

decontarea cheltuielilor de transport cu auto personal

Buna ziua,
Conform HG 1860/2006, in cazul unei delegatii, cheltuiala cu transportul, cu auto personal, este decontată pe baza formulei din lege, respectiv 7,5l / 100 km pe traseul cel mai scurt.
Va rog sa precizati daca aceasta prevedere se aplica strict institutiilor publice sau se aplica tuturor agentilor economici.
In speta,
Un ONG (sindicat) neplatitor de impozit pe profit, este obligat sa aplice aceasta formula de calcul pentru decontarea cheltuielilor de transport cu auto personal sau poate deconta mai mult de 7.5% ? In afara de HG 1860/2006 mai exista si alta reglementare ?
Va multumesc

1 raspuns


la 08 Iun. 2015
Aplicarea se face tuturor agentilor economici, depasirea acestor consumuri trebuie justificate printr-o analiza tehnica, in conformitate cu parametrii tehnici ai autovehiculului, dar tinand cont de un standard mediu. (un Hummer sau Porsche nu va consuma cat un Logan, iar transportul intr-o delegatie nu necesita masini cu caracteristici speciale)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x