Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratia 311

O firma trebuie sa depuna declaratia 311? Mentionez ca firma nu are activitate de 3-4 ani, i s-a anulat codul de inregistrare in scopuri de TVA, deci nu a efectuat nici un fel de operatiune. Firma nu este suspendata prin ONRC.

Multumesc.

Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 09 Apr. 2013
Buna ziua, Declaratia 311 este o declaratie privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a)-e) din Codul Fiscal. In conformitate cu prevederile art. 1563 alin. (10) din Codul Fiscal, aceasta declaratie se depune de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a)-e) din Codul Fiscal si care efectueaza in perioada in care nu au cod valid de TVA livrari de bunuri/prestari de servicii sau achizitii de bunuri si de servicii pentru care sint obligate la plata taxei pe valoarea adaugata. Declaraţia se depune pina la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei pe valoarea adaugata pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii efectuate sau achiziţiile de bunuri si de servicii pentru care persoana este obligata la plata taxei. Declaratia se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala persoana impozabila isi are domiciliul fiscal sau in a carui evidenţa aceasta se afla inregistrata ca platitor de impozite si taxe, astfel: direct sau prin imputernicit, la registratura; sau la posta, prin scrisoare recomandata. Rubrica „Perioada de raportare“ se completeaza cu anul si luna in care a intervenit exigibilitatea taxei pe valoarea adaugata pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii si achizitiile de bunuri si de servicii pentru care persoana impozabila este obligata la plata taxei, efectuate in perioada in care persoana impozabila nu are un cod valabil de TVA. Agentia Naţionala de Administrare Fiscala organizeaza Registrul persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 si Registrul persoanelor impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA conform art. 153 a fost anulata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x