Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cumparare teren de la persoana fizica

Un SRL platitor de TVA la incasare achizitioneaza un teren intravilan construibil de la o persoana fizica, in baza unui contract de vanzare cumparare intocmit la notar, in valoare de 9000 EUR.
Suma de 9000 EUR poate fi achitata catre persoana fizica in numerar prin caseria in lei sau in valuta?
Va multumesc!
Adaugata in   Studii de caz

2 raspunsuri


la 23 Iun. 2014
In cazul achizitionarii unui mijloc fix de la o persoana fizica, tranzactia trebuie sa se faca in baza unui contract de vanzare-cumparare autentificat de notar, plata fiind in lei si nu in alta moneda. Ca modalitate de plata aceasta nu poate fi decat prin virament, valoarea platii depasind plafonul impus pentru numerar. Este bine daca notarul va arata si daca aveti impozite si taxe cu regim de retinere la sursa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Iun. 2014
Se poate achita prin caserie, in lei, intrucat platile catre personae fizice nu sunt plafonate - nu intra sub incidenta prevederilor OG 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar valutare. Daca plata ar fi de cel putin 15000 euro/zi, trebuie sa raportati la Oficiul de prevenire si combaterea spaalrii banilor, conform prevederilor Legii 656/2002. Conform Regulamentului BNR nr.6/2012, privind regimul valutar, platatile si incasarile care decurg din vanzari de bunuri/servicii intre rezidenti, se realizeaza numai in moneda nationala (leu).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x